Husker du at rengøre dit ventilationsanlæg?

29 September 2021
Steffen Hansen

Hvis du ejer et ventilationssystem, såsom et større anlæg, en helt almindelig ventilator eller noget helt tredje, så skal du huske at rengøre den ofte. Det kan gøres relativt nemt, så du får den maksimale udnytte af dit system i dit hjem. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil give dig gode råd til, hvordan du kan rengøre dit ventilationsanlæg. 

 

 

 

 

1. Simpel rengøring

Det behøver ikke at kræve meget af dig for at sikre, du har et velfungerende ventilationssystem. Med simpel rengøring kan du komme i bugt med almindeligt støv, som ophober sig i løbet af ugen. Hvis du har en ventilator, der står fremme i stuen eller på kontoret, kan du støve den af med en våd kuld. Det kan også være en luftrenser, som godt kan blive lidt støvet. Med simpel rengøring sikrer du, at maskinen ikke brænder sammen, hvis den indoptager for meget støv af sine omgivelser. 

 

2. Udskiftning af filter

Noget af det en ventilator kan hjælpe dig med, er at du får frisk luft i dit hjem eller på arbejdspladsen. Den filtrerer skidtet ud af luften eller fugten, så du får et dejligt ventileret rum. Derfor skal du huske at skifte filter på din maskine. De fleste ventilationssystemer minder dig selv på det, ved at lyse eller sige en bestemt lyd. Når du skal finde et filter, så er det vigtigt du finder en, der passer til din maskine. Det kan være du søger efter et nilan filter til din præcise maskine. Du kan altid finde hjælp ved steder, hvor de forhandler med filtre. 

 

3. Rens din maskine

Hvis du ejer et større anlæg, bør du nok få den renset et par gange i løbet af den tid, du har den. Det kan give dårligt indeklima, hvis det er du glemmer at gøre dit anlæg rent. Det kan ligeledes gøre, at den bruger mere i energi, hvis den skal kæmpe for at rense luften ren. Så det kan godt betale sig at få den renset på et tidspunkt. 

More articles