Vælg den rette farve til dit malerarbejde

Udover at finde ud af, hvad du skal have malet, hvordan du vil have malet det, og om du vil hyre en professionel, skal du også finde ud af farven, du vil have malet. Farver kan nemlig påvirke dit humør, og det er derfor ikke ligegyldigt, hvilke farver du har i dit hjem og på dine vægge. Eller, hvis du er ligeglad. med den stemning det skaber, og effekten det har, kan du selvfølgelig bare male den farve du vil. Hvis ikke, så læs med her.

Grundlæggende farvepsykologi 

Vidste du, at mørke farver er med til at signalere ro, imens lyse farver signalerer aktivitet? Det er noget af det mest grundlæggende farvepsykologi, og det kan du med fordel have i hovedet, når du vælger farven på din væg. 

Vi har nemlig vidst, hvordan farver påvirker menneskets humør i mange år, og det giver derfor god mening, at farvevalget til din væg også vil påvirke dig. Der er blevet lavet mange forsøg, og her er nogle af de ting, der er blevet konstateret.

Hvilke farver skal du vælge og hvilke skal du undgå?

Der er blevet forsket i farven rød, og den har faktisk den effekt, at den får folks blodtryk til at stige, hvilket øger mængden af stresshormoner i kroppen. Det står i kontrast til mørkeblå, som gør det modsatte. Det er derfor en dårlig ide at bruge rød i soveværelset, da du jo, når du skal sove, helst skal forsøge at slappe af og ikke være stresset. 

Derfor er lyserød også et dårligt valg, og det er uheldigt, at der er blevet tradition for, at det er den farve pigeværelset bliver. Lyserød er nemlig en urolig farve, og ligesom rød, er det ikke en god farve at falde i søvn til. Det er vigtigt med enkle rolige farver, når du skal sove, så undgå derfor også store mønstre som blomster osv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *