Alt hvad du gerne vil vide om at blive låsesmed: Opgaver og uddannelse

20 June 2022 Camilla Skøtt

editorial

Drømmer du om at blive låsesmed, eller har du bare undret dig over, hvad det egentlig kræver at få et arbejde som låsesmed? Så læs med her – vi har spurgt askerls.no om de vil dele ud af erfaringer og ekspertviden.

“En låsesmed er en person, der arbejder med alle typer nøgler og låse – både mekaniske og elektroniske. Låsesmede installerer, reparerer og justerer låsemekanismer i alt fra biler til kontorbygninger. Derudover laver eller kopierer låsesmede ofte nøgler for kunderne,” forklarer låsesmeden.

 

låsesmed

 

Sådan bliver du udannet låsesmed

For at blive uddannet låsesmed skal man have gennemført en læretid på fire år. Alternativt kan du gennemføre en treårig uddannelse på en erhvervsskole. Når du har afsluttet din uddannelse, skal du tage en skriftlig eksamen, og når du har bestået denne prøve, er du officielt autoriseret låsesmed!

Hvad indebærer en dag som låsesmed så? Tja, den er i hvert fald aldrig kedelig!

Låsesmede arbejder normalt i almindelig åbningstid, men de kan være tilkaldevagt 24 timer i døgnet i tilfælde af nødsituationer.

Nogle af de opgaver, som låsesmede udfører dagligt, er bl.a:

– Installation af nye låse

– Reparation og udskiftning af gamle eller beskadigede låse

– Fremstilling af dobbeltnøgler

– Åbning af låste døre

Så hvis du er på udkig efter en spændende og udfordrende karriere, er låsesmed måske lige det rette for dig! Sørg for at lave din research og finde et velrenommeret uddannelsesprogram for at komme i gang. Og før du ved af det, vil du hjælpe folk ud af alle slags vanskelige situationer!

 

Rådgiver låsesmede også om alarmsystemer?

Mange låsesmede tilbyder også deres tjenester i forbindelse med rådgivning om og installation af alarmsystemer. Dette kan være en god ekstra service at tilbyde dine kunder, især hvis du bor i et område med høj kriminalitet. Alarmsystemer kan give boligejere og virksomheder ro i sindet, fordi de ved, at deres ejendom er godt beskyttet.

More articles