Få hjælp til at etablere den rette have til dit nybyggede hus

27 September 2021
Emilie Ann Jacobsen

Bor du i et nybygget hus, skal du typisk stå for at etablere haven selv. Det er et kæmpe arbejde for at gøre det. Du skal jo planlægge det hele selv, og det er vigtigt, at du får truffet de rette valg. De kommer jo til at påvirke, hvordan din have kommer til at være i mange år fremover. 

Har du brug for hjælp til at etablere din have, kan du for eksempel hyre en lokal havemand til det. Det kan for eksempel være fra firmaet stecksfliserens.dk. Det er et firma, der har stor erfaring med at udføre service på haver og at hjælpe til at med at etablere og renovere haver. De kan derfor helt sikkert hjælpe dig med en række forskellige opgaver. 

Når du anlægger en have, skal du typisk have anlagt en hæk og have plantet træer og buske. Det er hårdt arbejde at grave ud til og kan være hårdt at løfte træer og hækplanter, hvis de er store. Det kan derfor være rart for dig, at der er nogle andre, der kan klare det. 

Det skal du tænke over, når du etablerer en ny have 

Når du etablerer en ny have, er det vigtigt, at du tænker over, hvordan du gerne vil have, at haven skal se ud, og hvor nem eller svær den skal være at passe. Hvis du ikke er typen, der vil bruge så meget tid på at passe din have, nytter det jo ikke noget, at du anskaffer planter til den, der kræver meget pasning.

I det tilfælde er det langt bedre for dig, at du får nogle nemme planter, der måske kun behøver at blive beskåret hvert eller hvert andet år. Dermed bliver du ikke stresset over, at der er en masse opgaver i din have, som du ikke har tid eller overskud til at løse. 

Flere Nyheder