Fordel flødekartoflerne ligeligt blandt gæsterne

05 June 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er i hovedreglen to forskellige måder, hvorpå man kan servere flødekartofler på og for den sags skyld gælder dette ved stort set alle andre retter.

Man kan dog sige, at flødekartofler falder i den kategori, hvor man ikke taler om antallet, man skal have, såsom det gælder ved frikadeller, men i antal gram og omfang målt på øjemål.

Så man kan øse det op selv direkte fra middagsbordet, eller man kan stille flødekartoflerne på et bord, så folk selv skal hente det og skovle op, som de kommer videre i køen ved buffeten.

Her kan man blive stresset over, at der står andre mennesker og vil have, man tager en beslutning med at skænke sig selv flødekartofler, så man taber noget eller kommer til at hælde for meget op, fordi man ikke kunne se, at det hang sammen.

Og så er det altså en uskik og hælde det tilbage ved buffeten, hvor det er mere accepteret ved et middagsbord, hvor alle kan nå direkte, eller det bare skal sendes videre fra en person til den næste.

Men er man selv den person, der vælger at lave portionsanretninger ved middagsbordet eller skænke flødekartoflerne op til andre, så er det vigtigt at notere sig, at alle mennesker får lige meget af flødekartoflerne, så man ikke favoriserer nogle fremfor andre.

Her skal man dog kende ens gæster, for det er nemmere for nogle generte typer selv at skænke den målte mængde op til sig selv, end hvis der skal være fokus på dem, mens man siger, man bare skal have en smule og ikke for meget – specielt også, hvis man ønsker mere.

Ved portionsanretninger er der også fare for, at ikke alle kan lide flødekartofler lige meget eller har plads til lige meget mad, så der går noget til spilde.

Her kan du finde en god opskrift på flødekartofler: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/7437/floedekartofler

More articles