Frikadeller til hverdag og fest

26 July 2018 Astrid Pedersen

editorial

Skal du bespise et større middagsselskab – eller er du simpelt hen løbet tør for idéer, når det handler om aftensmad til hele familien i en travl hverdag? Så kan du i begge tilfælde med fordel overveje frikadeller. Denne traditionelle, danske ret er – ikke uden grund – favorit, når det handler om bespisning af børn såvel som voksne. Det er nemlig de færreste, som ikke bryder sig om frikadeller.

De små himmerigsmundfulde kan desuden spises sammen med mange forskellige former for tilbehør, og de kan udgøre hovedrollen i et middagsmåltid (for eksempel i form af frikadeller med kartofler, brun sovs og surt) eller som en del af et større hele, for eksempel på en julefrokost buffet. De lune lækkerbiskener har været en del af den danske mad tradition i mange, mange år – og der er intet, der tyder på, at de har tænkt sig at rykke længere ned end top fem over de mest populære retter i det hjemlige køkken.

Lav selv frikadeller – det er nemt og billigt

Det er klart, at dine frikadeller aldrig kommer til at smage som de legendariske frikadeller, din mor, bedstemor eller oldemor lavede, da du var barn. Men du kan sagtens sætte dig det mål, at dine frikadeller skal have dit helt specielle og unikke særpræg, som dine børn lærer at elske. Du kan, med andre ord, holde en stolt kulinarisk tradition i live, samtidig med at du giver den dit eget personlige touch. Det kan for eksempel være, at du vælger at udskifte hakket flæsk med hakket lam, kalkun eller plantefars.

Du kan også vælge at tilsætte ekstra krydderier – ud over salt og peber – for eksempel rosmarin, chili eller hvidløg. Eller du kan skifte de almindelige løg ud med forårsløg eller rødløg. Mulighederne er mange, og du kan finde den originale og grundlæggende opskrift på frikadeller på dk-kogebogen.dk

More articles