Giv flødekartoflerne den rette præsentation
Forestil dig at skulle vælge mellem to følgende scenarier, når du skal spise flødekartofler, som er blevet lavet af en privat person, der har tænkt sig at servere det for dig hjemme hos vedkommende:
– Der er nydeligt og rent på bordet, bestik og tallerken er rene, ens i udseendet, der er pletfri dug på bordet, der er tændt stearinlys og hældt drikkelse op i et nydeligt og pænt glas.
– Bordet er snusket, der er pletter på bestikket, skår i din tallerken. Dugen har flere ubestemmelige pletter på sig. Der flyver fluer rundt, og glasset har grumsede rester i sig, der flyder rundt i væsken.
Hvilken anretning ville du så vælge?
Sunde og fornuftige mennesker vil selvfølgelig vælge det første scenarie eller bare noget, der minder om det, men de ville holde sig langt væk fra det sidste tilfælde.
Bemærk dog, at vi ikke har snakket noget om selve flødekartoflerne, som udgør størstedelen af retten. Faktisk er retten identisk begge steder.
Der er fulgt en god opskrift med især flødekartoflerne: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/7437/floedekartofler
så retten er i sig selv helt fint, ja, faktisk smager den i sig selv helt perfekt, der er gode råvarer i den, den er frisk og har fået lige tilpas tid i ovnen.
Men kan man så sige, at den smager lige godt i begge tilfælde?
En restauratør vil forklare, at madoplevelsen i lige så høj grad også handler om stemningen og omgivelserne, maden bliver serveret i.
Det gælder alt fra musikken i højttalerne til skinnende og rent bestik og i dæmpet belysning, ellers kunne det hele jo være lige så hektisk, som det er ude i det anonyme køkken, men sådan skal det ikke være.
Indtagelse af mad afhænger også af mange andre sanser, faktisk dem alle sammen, som skal påvirkes positivt.
Så hvis du agter at lave mad, i dette tilfælde noget med flødekartofler, så sørg for, der er tænkt på præsenteringen og servingen også.