Afslibning af gulve

27 February 2021 Maya Hindsberg

editorial

Er dit trægulv begyndt at trænge til nyt liv, fordi det ser både trist og slidt ud? Det er meget naturligt. Selv de mest vedligeholdte gulve, vil vise tegn på slid, men heldigvis kan det løses. Det er en gammel tradition at slibe og efterbehandle gulve, og der er mange eksperter inden for området, så dit gulv er heldigvis i trygge hænder.

En god del eksperter vil gerne stå klar til at rådgive dig, uanset om det er om efterbehandling, eller om hvorvidt du skal høvle eller afslibe dit gulv. Du kan evt. læse mere på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-sjaelland/.

Hvornår trænger dit gulv til afslibning?

Der vil være et tidspunkt, hvor lakken på dit trægulv vil blive slidt igennem, eller der vil opstå mange synlige ridser og hakker i det. På det tidspunkt, er det tid til at gøre noget. Her vil det typisk være nok at få en gulvafslibning, som bare fjerner det øverste slidlag af gulvet, og dermed efterbehandlingen, ridser og hakker. Disse hakker og ridser kan f.eks. komme, hvis du har en stor hund, hvis klør kan sætte spor i trægulvet, eller hvis du har små børn. Der er altså faktorer, som vil gøre, at du skal slibe dit gulv oftere, end hvis de ikke var til stede.

Hvordan foregår slibningen?

Når du skal slibe dit gulv, skal du starte ud med en grovslibning af gulvet. Det bliver gjort med det formål at fjerne rester fra tidligere efterbehandlinger og rette ujævnheder ud fra hundeklør eller tabte legoklodser, så gulvet bliver jævnt over det hele.

Derefter vil der blive lavet en finslibning, hvilket giver en glat overflade og et pænt resultat i sidste ende. Til sidst vil du skulle efterbehandle gulvet, med den efterbehandling du ønsker. Der er mange muligheder, og dit valg vil have stor betydning for, hvilket gulv du ender med at have.

More articles