Begravelser sker over hele verden

10 February 2023 Anders Hansen

Begravelser er en måde at ære de døde på og mindes deres liv. Begravelsesceremonien afspejler ofte en kulturs eller religions værdier, overbevisninger og traditioner. Begravelser rundt om i verden ligner hinanden i deres natur, men kan være meget forskellige fra land til land og fra religion til kultur.

I Kina f.eks. omfatter begravelser typisk omfattende ritualer, der kan strække sig over flere dage. Disse ceremonier omfatter ofte ofringer af mad og røgelse til ære for den afdødes forfædres ånder samt ritualer som f.eks. afbrænding af papirpenge eller andre genstande, der menes at være nyttige i livet efter døden.

I modsætning hertil omfatter begravelsesvaner i Indien normalt kremering med bønner for den afdødes sjæl både i hjemmet og i et tempel eller på et religiøst sted. Efter i mange vestlige lande har begravelser derimod en tendens til at være mere traditionelle og diskrete. Almindelig praksis omfatter en begravelse, en visning af liget eller de kremerede rester og en gravhøjtidelighed med bønner eller oplæsning af religiøse tekster.

Uanset hvor begravelser finder sted, er de en vigtig del af afskeden med en person, vi elsker. Ceremonierne giver trøst til dem, der bliver tilbage, og er en måde at ære den afdødes liv på. Selv om skikkene kan være forskellige i forskellige dele af verden, tjener de alle et fælles formål: at vise respekt og mindes dem, der er gået bort, og at mindes dem.

begravelse

Hvor er de ældst begravede mennesker fundet henne?

De ældste kendte grave med begravede mennesker findes i Mellemøsten. Resterne af to voksne mennesker, der blev fundet i det nuværende Israel, stammer fra omkring 12.000 år siden. Et gravsted i Jordan fra 11.000 år siden omfattede også flere personer, som menes at være beslægtede. Disse grave giver et indblik i, hvordan begravelser og bisættelser blev gennemført i regionen i den periode.

Der er også blevet fundet andre steder med gamle begravelser i Europa og Asien. Selv om disse begravelsesmetoder har ændret sig med tiden, viser de, at ære for de døde længe har været en del af den menneskelige kultur.

More articles