Find den rette tandlæge nær dig

09 november 2022
admin

editorial

Når det drejer sig om din mundhygiejne, er det vigtigt at være proaktiv og besøge din tandlæge regelmæssigt til kontrolundersøgelser. Tandlæger tilbyder en række forskellige tjenester, fra tandrensning til rodbehandlinger, og det er vigtigt at vide, hvad du kan forvente af dit besøg.

Hvorfor er det vigtigt at få renset tænder hos tandlægen?

Tandrensninger er en vigtig del af den forebyggende pleje. De omfatter fjernelse af plak og tandsten fra dine tænder med et særligt ultralydsværktøj, som løsner selv de mest genstridige aflejringer. Din tandlæge kan også bruge en polermaskine til at fjerne eventuelle resterende pletter. Dette hjælper med at holde dine tænder sunde og flotte.

Hvad sker der hvis jeg har fået et hul i en tand?

Hvis du har et hul, vil din tandlæge sandsynligvis fylde det med en tandfarvet fyldning. Hvis hulrummet er for stort, eller hvis tanden er uopretteligt beskadiget, kan din tandlæge foreslå en rodbehandling.

tandlæge

Under en rodbehandling fjerner tandlægen den inficerede pulpa fra tanden og erstatter den med en forsegling. Denne procedure kan ofte gennemføres på ét besøg.

Kan tandlægen erstatte manglende tænder?

Hvis du mangler en eller flere tænder, kan din tandlæge anbefale et tandimplantat. Et tandimplantat er en titaniumstift, der indsættes i kæbeknoglen for at erstatte den manglende tandrod. Der placeres derefter en krone oven på implantatet for at skabe en tand, der ser naturlig ud.

Kan gingivitis og parodontitis behandles?

Hvis du har en tandkødssygdom, kan din tandlæge ordinere antibiotika eller anbefale en operation for at behandle infektionen. Tandkødssygdomme behandles ofte med succes med antibiotika alene, men det kan være nødvendigt med en operation, hvis sygdommen er fremskreden.

Din tandlæge kan give dig flere oplysninger om de specifikke tjenester, som han eller hun tilbyder. Ved at passe på din mundhygiejne og besøge din tandlæge regelmæssigt kan du holde dit smil sundt og strålende!

Du kan læse mere, og booke tid til en indledende konsultation hos Bering Hus Tandlægerne – din lokale tandklinik i Horsens – via klinikkens hjemmeside på beringhus.dk.

Flere Nyheder