Fjern lak og fernis med en professionel gulvafhøvling i Fredericia

15 May 2019 Astrid Pedersen

editorial

Er dit hjem i besiddelse af et trægulv, som både er sundt og intakt – men desværre gemt under et tykt lag mørk fernis eller gulvlak? Så er du ikke alene. I gamle dage var det meget moderne at lakere trægulvet. Set med datidens øjne, var mørke gulve både elegante og stilfulde. Samtidig forsegler lak og fernis træværket på effektiv vis, og gulvet er med lak eller fernis en del mere effektivt beskyttet imod slitage, ridser og skrammer, end det er hvis det står som ubehandlet.

Et lakeret trægulv er også nemmere at vaske, idet det ikke – som et olie- eller sæbe behandlet gulv – kræver særlig sæbe for at holde sig pænt. Desværre peger tidens tendens ikke på lakerede gulve – og da slet ikke de mørke af slagsen – som de toneangivende. Drømmer du således om et moderne, lyst gulv, bør du kontakte et professionelt gulvfirma med henblik på at få foretaget en gulvafhøvling.

Hvad er en gulvafhøvling?

En gulvafhøvling er en temmelig radikal behandling af dit trægulv, under hvilken det øverste lag af planker, parketter eller brædder skrælles bort. Helt op til en halv centimeter kan fjernes ved en gulvafhøvling, hvis dette skønnes nødvendigt. Normalt vil mellem to og fire millimeter være tilstrækkeligt hvis gulvet ellers er plant og jævnt.

Selve operationen foregår ved hjælp af en maskine, hvorpå en valse fyldt med skarpe knivskær er monteret. Når maskinen køres hen over gulvets overflade, høvles det øverste lag – inklusive fernis og lak – bort, og et helt nyt og frisk lag af trægulv kommer til syne. Herefter vil din gulvmand sørge for at give trægulvet en grundig gulvafslibning, så det er parat til den afsluttende efterbehandling. Her kan du for eksempel vælge at lade dit gulv sæbebehandle, og dermed få den eftertragtede lyse og silkematte overflade.

Du kan finde din gulvmand på gkservice.dk

More articles