Hvad skal hunden have at spise?

13 March 2023 Anders Hansen

Hunde bør have en afbalanceret og nærende kost for at sikre deres generelle sundhed. Selv om det er muligt at fodre din hund med kommercielt kæledyrsfoder, kan du også overveje at give den hjemmelavet mad bestående af ingredienser af høj kvalitet.

Nogle mennesker mener, at det bedste foder til hunde er det, der er lavet med en kombination af proteiner, fedtstoffer, kulhydrater, vitaminer og mineraler. Animalske proteiner som kød, fjerkræ og fisk giver essentielle aminosyrer, som hjælper med at holde deres muskler stærke og sunde. Fedtstoffer fra animalske kilder som f.eks. æg eller fiskeolie hjælper med at holde deres pels skinnende.

Fuldkorn som havre, brune ris og byg er fremragende kilder til komplekse kulhydrater, som er med til at give energi hele dagen. Grøntsager som søde kartofler, gulerødder og spinat giver vigtige vitaminer og mineraler. Frugt som æbler og bananer er naturlige kilder til kostfibre, der kan hjælpe med at holde deres fordøjelseskanaler i god form.

Find gode sager til din hund her: https://www.ostrand.dk/shop/foder-tilskud-499s1.html 

Det er vigtigt at bemærke, at hunde bør have adgang til frisk drikkevand hele tiden. Derudover er det klogt at konsultere din dyrlæge om, hvilken type foder og hvor meget der skal gives til din hund i forhold til dens størrelse, race og aktivitetsniveau. På den måde kan du sikre dig, at de får alle de næringsstoffer, de har brug for, for at holde sig sunde og glade. Ved at give din hund en afbalanceret kost gør du den en stor tjeneste og giver den mulighed for at få et langt og sundt liv!

fodertilskud hund

Hvad må hunde IKKE få at spise?

Det er vigtigt at huske, at ikke alle fødevarer til mennesker er sikre for hunde. For eksempel kan chokolade, løg og hvidløg være giftige for dem. På samme måde bør forarbejdet kød som bacon, pølser og hotdogs undgås, da de kan indeholde konserveringsmidler, der kan være skadelige for hundens sundhed. Frugter som vindruer, rosiner og ribs kan også være farlige, hvis de indtages i store mængder.

Afslutningsvis kan du sige, at det er vigtigt at give din hund det rigtige foder for at holde den sund og glad! Sørg for at give den en afbalanceret kost med ingredienser af høj kvalitet, der passer til dens størrelse og race. Undgå desuden at give dem madvarer, der potentielt kan være skadelige for dem.

More articles