Hvornår skal jeg ringe efter eBoligadvokat?

20 October 2020 Astrid Pedersen

editorial

I princippet kan du sagtens vente med at tilkalde din boligadvokat til efter at du har skrevet under på købsaftalen, såfremt denne er forsynet med et såkaldt advokat forbehold.

Med et advokat forbehold har du nemlig fjorten dage til at beslutte dig for om du vil købe boligen. I de fjorten dage er boligen reserveret til dig. Advokat forbeholdet eksisterer for at du kan få en chance for at sætte sig ind i de til boligen knyttede sagforhold.

Dette gør du ved at gennemlæse diverse dokumentation som kan indeholde relevante oplysninger omkring boligen. Det drejer sig for eksempel om referater af bestyrelses møder i den bolig forening hvor din nye lejlighed hører til. Disse vil kunne fortælle dig en del om ejendommens drift og administration.

Foreningens budgetter og regnskaber vil kunne afsløre om der skulle eksistere økonomisk belastende forhold i foreningen eller i ejendommen – for eksempel tvivlsomme lån eller en mangelfuld finansiel administration – som kunne påvirke din økonomi i sidste instans. Og er det et hus, du har i kikkerten, er det en god idé at gennemlæse samtlige lokale planer og servitutter for området. På den måde vil du kunne få indblik i kommunens eventuelle planer for opførelse af bygninger eller anlæggelse af veje, som potentielt kan reducere din boligs fremtidige værdi.

Find din billige boligadvokat online

Her vil din boligadvokat kunne hjælpe dig et meget langt stykke hen ad vejen. En boligadvokat ved nemlig præcis hvad han eller hun skal kigge efter i den pågældende dokumentation, og vil således være perfekt rustet til at rådgive dig angående købet af den nye bolig.

Når du overlader opgaven med gennemlæsning af dokumentation til din boligadvokat kan du således være sikker på at indgå i bolig handelen på et oplyst grundlag. Du kan læse mere om boligadvokatens arbejde på https://eboligadvokat.dk/koeb-af-andelsbolig/ 

More articles