Lad en dygtig psykolog hjælpe dig gennem din stress

05 January 2022 Astrid Pedersen

editorial

Mange mennesker døjer til hverdag med stress og måske en let depression. I et fortravlet samfund er der ikke så meget at sige til hvis man i perioder kan komme til at belaste sig selv – krop og sind – i lidt for høj grad.

Dette kan systemet godt holde til hvis det kun drejer sig om et kortere tidsrum med spidsbelastning, og man bagefter husker at geare ned. Men hvis man igennem længere tid glemmer at mærke sig selv, og bare tonser der ud af i højeste gear, kan man risikere t blive ramt af det der kaldes kronisk stress.

Kroppen kan nemlig ikke tåle at være i højeste alarm beredskab hele tiden – og på et tidspunkt vil den reagere på det. Så er det at man bliver syg med stress.

image

Stress – et alvorligt slag for psyken

Samtidig vil også såvel det mentale velbefindende som de kognitive evner blive ramt når man går ned med stress. En af funktionerne ved stress er at holde krop og hjerne klar til kamp eller flugt, og derfor underprioriteres funktioner som ikke hidrører fra disse handlinger.

Langvarig stress kan gå ud over koncentrationsevnen og hukommelsen. Og du kan udvikle alvorlig angst eller depression som følge af stress.

Lad en psykolog hjælpe dig igennem dit stressforløb

Er du sygemeldt med stress er det således vigtigt at du passer godt på dig selv. Det betyder at du skal geare ned, lære at mærke dig selv, og ikke mindst få sat ord på din oplevelse. Hos en psykolog kan du få mulighed for at sætte ord på de følelser du gennemlever i forbindelse med din stress sygemelding. Dette er vigtigt når det handler om at bearbejde symptomerne og komme helskindet ud på den anden side.

Din psykolog i Espergærde hedder Nanna Milde – klik ind og læs mere på nannamilde.dk.

More articles