Professionel gulvafslibning på Frederiksberg ved faglært gulvmand

04 August 2020 Astrid Pedersen

editorial

Et trægulv, som ikke har modtaget pleje og vedligeholdelse efter forskrifterne igennem en længere periode, vil uvægerligt komme til at fremstå slidt. Dette gælder i særdeleshed for gulve som er behandlet med eksempelvis lud, sæbe eller olie.

Disse behandlings former hører nemlig til den kategori af gulv behandlinger som kaldes ikke forseglende. I modsætning til lak, fernis eller maling, som så at sige kapsler træværket inde, fungerer sæbe og olie på den måde at det mætter de overfladiske fibre i træværkets øverste slidlag. På den måde dannes en hinde af fed sæbe eller olie, som gør overfladen blød og lækker. Samtidig vil gulvet opnå væske afvisende egenskaber lige som visse af disse gulv behandlinger indeholder et aktivt UV filter som beskytter imod solfalming.

Olierede og sæbe behandlede gulve er generelt utroligt smukke. Med en olie behandling gøres træværkets tone dybere og mere intens samtidig med at gulvbræddernes eller parketternes individuelle karakteristika så som årer eller knaster fremhæves. En sæbe behandling kan lysne træværket med op til flere toner, og giver samtidig gulvet et ensartet udseende med et smukt, hvidligt skær og en silkemat overflade.

Desværre hører olierede og sæbe behandlede gulve til de mest sarte og plejekrævende af slagsen, og skal hver uge vaskes med særlige sæber for at vedligeholde og styrke den beskyttende hinde i træets overflade. Forsømmes denne pleje bliver gulvet hurtigt flosset, skrammet og misfarvet i overfladen. Du vil ikke kunne få gulvet pænt igen ved at vaske det. Og så er det på tide med en grundig gulvafslibning og en ny efterbehandling.

Kan jeg selv foretage en gulvafslibning?

I princippet er der intet til hinder for at du selv lejer en maskine til afslibning af gulve og går i gang med en gulvafslibning. Men vil du være sikker på et smukt og holdbart resultat sætter du en dygtig gulvmand på opgaven. Læs mere på gulvafslibning-priser.dk

More articles