Sådan holdes koncentrationen bedre som freelance tekstforfatter

21 April 2021 Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Det kræver en del som freelance tekstforfatter at være effektiv og udnytte arbejdstiden, fordi den slags kræver en del selvdisciplin, når der ikke er en chef i nakken på en, eller man har faste mødetider et bestemt sted.

Når man så søger efter en stilling, hvor der står: “tekstforfatter søges“, hvor det er til noget sæsonarbejde, en specifik opgave eller et tekstbureau, hvor man kan hive arbejde ned, når man vil have det, så skal man holde sig selv i nakken for at få lavet arbejdet.

Dette gælder specielt, hvis man arbejder hjemmefra, hvor man måske ikke har fornemmelsen af, at man er på arbejdet, andet end når man fortæller sig selv, at det er man nu.

Heldigvis er der gode tricks til at hjælpe en med at holde fokus på arbejde, så man kan arbejde mere målrettet og blive mindre distraheret.

En freelance tekstforfatter skal blive god til at holde fokus

Vi tager afsæt i, at du netop arbejder derhjemme, som mange vælger at gøre; i den forbindelse skal du finde dig et sted, der signalerer “kontor” for dig, så du kan skelne mellem hjemmet og arbejdsomgivelserne.

Er der andre under samme tag, så skal de respektere, når du har arbejdstid og ikke forstyrre dig mere end højst nødvendigt.

Dernæst skal du sørge for at gøre omgivelserne behagelige for dig, hvilket er alt fra kontorstolen, temperaturen til at spise nogle snacks.

På den måde forsøger dit sind ikke at flakke for at fortælle dig, at der er nogle forhold, der kunne blive forbedret.

Nogle mennesker arbejder så bedst, når der er musik eller anden “larm” omkring dem, mens andre skal have det helt lyddødt, så de kan komme ind i et arbejdsflow.

Alle disse ting skal du afprøve dig frem til for at kunne indstille efter det ønskede, og måske skal det ændres med tiden.

More articles