Sådan kan du bruge epoxy til at hærde dine gulve i garage, atelier, køkken og badeværelse

23 June 2022 Kamilla Sonne

editorial

Har du et gulv, der gerne skulle kunne holde til lidt af hvert? Så er det godt at kende til muligheden for at hærde det ved hjælp af maling, nærmere betegnet epoxy.

Epoxy maling er nemlig en særlig form for maling, der hærder op og giver en modstandsdygtig overflade. Det kan bruges på trægulv, men er især velegnet til de hårde gulvtyper som fx beton, klinker og fliser.

Når du hærder overfalden med epoxy, får du en både hårdfør og solid overflade, som samtidig er nem at rengøre og vedligeholde. Derfor er det det oplagte valg i de rum, hvor du gerne vil være fri for at tænke på, om gulvet nu kan holde til det, det bliver udsat for.

Det kan eksempelvis være i din garage, i dit atelier, i køkkenet eller på badeværelset.

epoxy

Disse fordele giver epoxy maling

Det kræver en lidt ekstra indsats at male sit gulv med epoxy, da det som udgangspunkt er giftigt, inden det hærder op. Dermed skal man have gang i det fulde sikkerhedsudstyr, når man påfører malingen.

Til gengæld er resultatet det hele værd. Er dit gulv malet med epoxy, kan det holde til rigtig meget. Dermed behøver du ikke bekymre dig om at spilde eller plette med olie, kemikalier eller maling.

Det er også oplagt på badeværelset, hvor gulvet skal være i stand til at modstå vand og fugt, samtidig med at det måske skal holde til gulvvarme også.

På den måde giver epoxy maling mange fordele, også i det private hjem.

Sådan kommer du godt i gang

Som sagt kræver det lidt ekstra fokus på sikkerheden, når man maler med epoxy. Men når det så er sagt, behøver du ikke betale ekstra for at få professionel hjælp.

På nettet kan du finde en række guides til, hvordan du kommer godt i gang med projektet.

More articles