Kan man forvente et ja til en forlovelsesring?

04 September 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er nok et af de største skridt, man tager i livet, når man vælger at fri til en anden person, hvor det ofte er manden, der gør den slags til kvinden.

Nogle gange er der undtagelser, hvor kvinden kan gøre det – og hvis man er et par af samme køn eller anden konstellation, må man selv finde ud af, hvordan man vælger, hvem der skal fri. Det kan jo blive en overraskelse!

Man bruger også lang tid på at finde den rette forlovelsesring, fordi man gerne vil have, at den symboliserer kærligheden af den specifikke art mellem de to, der skal vies.

Der er også mange traditioner til den slags, hvor man blandt andet siger, at den skal koste minimum tre måneders løn fra mandens side.

Og selvom vi lever i en tid, hvor man ofte skifter partner, så mener man det jo, når man frier til den anden, at man gerne vil være sammen med vedkommende resten af livet med denne gestus.

Hvad med det famøse ja?

I nyere tid er der blevet gjort meget ud af dette frieri, hvor man opsætter en situation, sætter penge af, laver mange krumspring, overraskelser med videre for at gøre det til en mindeværdig oplevelse.

Andre gør det måske mere spontant, hvor man har skaffet ringen på forhånd og inviterer vedkommende ud til et sted, hvor man mødtes eller deler sammen.

Men det handler alt sammen om, hvorvidt man får dette “Ja!” i sidste ende, ellers er det jo lidt spildt.

Kan man så forvente det?

Nej. Og der er jo ingen garantier i livet, men man kan jo lige stikke fingeren i jorden og selv mærke, om det er den person ved ens side, som man vil spendere resten af livet med (i hvert fald i teorien), og om man egentlig lægger planer for fremtiden sammen.

DU skal jo også selv være med i det.

More articles